Saturday, November 3, 2012

Το χάσιμο κιλών είναι τελικά θέμα χρόνου;

Δείτε πότε και πως πρέπει να τρώτε για να αδυνατίσετε.
 


Σίγουρα αυτά που βάζουμε μέσα μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εικόνα και στην υγεία μας. Όμως εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η ώρα που τρώμε αλλά και ο τρόπος. Να λοιπόν το σωστό χρονοδιάγραμμα το οποίο θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις καύσεις και να μειώσετε την αίσθηση της πείνας μέσα στη μέρα.

Στόχος πρώτος: Καταναλώστε κάτι κάθε 3-4 ώρες.
Οι περισσότεροι καταναλώνουν 3 γεύματα και ένα σνακ, ενώ άλλοι προτιμούν 4 μικρά γεύματα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε τις καύσεις σας διατηρώντας τα επίπεδα της ινσουλίνης σας σταθερά και αφήνοντας την ορμόνη της λεπτίνης να κάνει τα μαγικά της στον έλεγχο της όρεξης σας, του μεταβολισμού σας και να ισορροπήσει την ορμόνη του στρες σας, την κορτιζόλη. Φροντίστε να τρώτε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Στόχος δεύτερος: Φάτε μέσα σε μια ώρα αφού ξυπνήσετε.
Ναι το πρωινό συνεχίζει να είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και η μαμά σας είχε δίκιο! Η μη κατανάλωση πρωινού σημαίνει και πτώση του μεταβολισμού σας. Επίσης είναι πιο πιθανόν να καταναλώσετε αργότερα παχυντικές τροφές. Έρευνες έχουν δείξει πως συνήθως όσοι δεν καταναλώνουν πρωινό είναι υπέρβαροι.

Στόχος τρίτος: Μη καταναλώσετε τίποτα 3 ώρες πριν κοιμηθείτε.
Η κατανάλωση φαγητού, κοντά στην ώρα του ύπνου ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος, αυξάνει τα επίπεδα ζαχάρου και της ινσουλίνης, ενώ εμποδίζει την έκκριση μελατονίνης και μειώνει την έκκριση της αυξητικής ορμόνης. Όλα αυτά επηρεάζουν σαφώς και την ποιότητα του ύπνου σας. Εάν πρέπει να φάτε κάτι πριν τον ύπνο επιλέξτε κάτι ελαφρύ όπως ένα shake με μούρα και νερό, μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο ή ένα stir-fry με γαρίδες και λαχανικά.
 
Στόχος τέταρτος: Φάτε μέσα σε 45 λεπτά από το τέλος της άσκησης.
Είναι η μόνη στιγμή μέσα στη μέρα όπου αυτό που θα καταναλώσετε θα πρέπει να είναι φτωχό σε λιπαρά και πλούσιο σε υδατάνθρακες.
Tip: Ξεκινήστε την μέρα σας με πρωτεΐνη η οποία θα ελέγξει τη πείνα σας. Επιλέξτε αβγά ή πρωτεϊνούχα ροφήματα για το πρωινό σας και αφήστε τους υδατάνθρακες για το μεσημεριανό σας.

Πηγή : http://www.jenny.gr

No comments:

Post a Comment