Wednesday, November 7, 2012

Τips Και Κόλπα - Για χάσιμο βάρους

1. Να πίνετε περισσότερο νερό. Να θυμάστε 8-10 ποτήρια ημερησίως. Αν κάνετε οποιασδήποτε μορφής φυσική δραστηριότητα, θα πρέπει να καταναλώνετε μεγαλύτερα ποσά νερού. Πριν και μετά από κάθε γεύμα πιείτε ένα ποτήρι νερό.

2. Δοκιμάστε να κάνετε το πρωινό το κυριότερο γεύμα της ημέρας. Έτσι ενεργοποιείτε το μεταβολισμό σας από το πρωί και παρέχετε τη δυνατότητα στον οργανισμό σας να καταναλώσει τις θερμίδες που θα λάβει μέσα στη μέρα.

3. Να καταναλώνετε τρόφιμα ολικής άλεσης. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, επιβραδύνουν την απορρόφηση γλυκόζης, μειώνουν τη χοληστερόλη και παρέχουν το αίσθημα του κορεσμού και της πληρότητας.

4. Γίνετε χορτοφάγος για μια μέρα την εβδομάδα. Δείτε το σαν αποτοξίνωση για τον οργανισμό σας. Στις μέρες μας, υπάρχει πληθώρα επιλογών και δεν θα σας ενοχλήσει καθόλου η αποχή από το κρέας και το ψάρι.

5. Δοκιμάστε εναλλακτικά τρόφιμα. Αντικαταστήστε το παγωτό με γιαούρτι, αντί για γλυκά του κουταλιού, φάτε αποξηραμένα φρούτα. Αντί για αναψυκτικά πιείτε ένα κρύο πράσινο τσάι κτλ.

6. Τουλάχιστον 3 φορές ανά βδομάδα να πηγαίνετε μια βόλτα με τα πόδια. Αντί να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο, περπατήστε στο περίπτερο της γειτονιάς. Προσπαθήστε καθημερινά να αυξάνετε το χρόνο που περπατάτε.

7. Όσον αφορά στη χρήση έτοιμων σκευασμάτων όπως είναι η μαγιονέζα, αντικαταστήστε την με μουστάρδα ή γιαούρτι. Το ίδιο και με την κέτσαπ, χρησιμοποιήστε φρέσκα τομάτα ή τοματοχυμό. Το ίδιο ισχύει και για τα σως που συνοδεύουν τις σαλάτες και τα κρέατα.

8.  Ετοιμάστε τα γεύματά σας από πριν. Με αυτή την κίνηση όχι μόνο γλιτώνετε χρήματα αλλά αποφεύγετε τα τσιμπολογήματα και τα έτοιμα σνακ τα οποία είναι υπερθερμιδικά.

9. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο σε όλα τα γεύματά σας. Παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών μεταξύ άλλων αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

10. Να είστε ελαστικοί με τον εαυτό σας. Αν κάνετε κάποιο λάθος ή παρατυπία μην απογοητεύεστε. Μην αυτοτιμωρείστε. Μπορείτε αύριο να διορθώσετε τις παρασπονδίες της προηγούμενης μέρας.

No comments:

Post a Comment