Sunday, November 4, 2012

Χάσε μισό κιλό/ εβδομάδα με 14 σούπερ κόλπα

Χάσε μισό κιλό την εβδομάδα κόβοντας 500 θερμίδες την ημέρα από τη διατροφή σου, εύκολα! Δοκίμασε αυτές τις εύκολες αλλαγές – και απόκτησε το σώμα των ονείρων σου σε χρόνο μηδέν.

Κόψε τη Συνήθεια του Αναψυκτικού 

Κόψε τη Συνήθεια του Αναψυκτικού

Ένα αναψυκτικό των 330 ml περιέχει 150 με 180 θερμίδες. Αν πίνεις 2 με 3 την ημέρα, τότε καταναλώνεις πολλές εξτρά θερμίδες. Ικανοποίησε τη δίψα σου με νερό και θα γλιτώσεις έως και 540 θερμίδες.
 
Μέτρησε τα Chips (και τα Κράκερ) 

Μέτρησε τα Chips (και τα Κράκερ)

Είναι πολύ δελεαστικό να φας μέχρι να τελειώσει το σακουλάκι. Όμως, μία σακούλα πατατάκια 250-270 γραμμ. φτάνει τις 1.260 θερμίδες (χωρίς να υπολογίσουμε το dip όπου μπορεί να τα βουτάς ταυτόχρονα). Γι’ αυτό περιορίσου στη μία μερίδα: περίπου 15 chips (αντιστοιχούν σε 140 θερμίδες) – ή προτίμησε κάποιο snack των 100 θερμίδων και θα γλιτώσεις 1.120.

 Απομακρύνσου από τους Ξηρούς Καρπούς 

Απομακρύνσου από τους Ξηρούς Καρπούς

Ειδικά αν είναι μέσα σε μεγάλο μπολ. Όσο πιο μεγάλο το μπολ τόσους περισσότερους θα φας, λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell. Οι ξηροί καρποί έχουν καλά λιπαρά που ωφελούν την καρδιά αλλά και υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες: μία χούφτα (περίπου 30 γραμμ.) καβουρντισμένοι ξηροί καρποί έχει περίπου 175-200 θερμίδες – οι τρεις χούφτες έχουν 500 και περισσότερες. Κόψε τους ξηρούς καρπούς τελείως και θα γλιτώσεις πάνω από 500 θερμίδες. Δεν μπορείς να αντισταθείς; Φάε φιστίκια Αιγίνης: μία χούφτα έχει μόνο 70 θερμίδες, ενώ το κέλυφος επιβραδύνει το ρυθμό που τα απολαμβάνεις.


Μην «Καθαρίζεις» το πιάτο σου 

Μην «Καθαρίζεις» το πιάτο σου

«Άφησε το 25% του φαγητού στο πιάτο σε κάθε γεύμα» προτείνει στο βιβλίο του The Step Diet ο ειδικός στην απώλεια βάρους James O. Hill, Ph.D. Κράτησε ό,τι έμεινε για ένα γρήγορο γεύμα την επόμενη μέρα. Αν συνήθως τρως 2.000 θερμίδες, με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις γύρω στις 500.

Ξέχνα τη Σαντιγί 

Ξέχνα τη Σαντιγί

Ή τουλάχιστον μείωσέ την. Οι «καφέδες» που μοιάζουν περισσότερο με επιδόρπιο μπορεί να περιέχουν μέχρι και 670 θερμίδες, αφού συνήθως είναι μεγάλοι σε μέγεθος και περιέχουν σαντιγί, πλήρες γάλα και σιρόπι. Λιγουρεύεσαι τη σαντιγί; Δοκίμασέ τη σε ένα μικρό εσπρέσο καταναλώνοντας μόνο 30 θερμίδες. Θα γλιτώσεις άλλες 640!

Μην Τρως Μπροστά στην Τηλεόραση 

Μην Τρως Μπροστά στην Τηλεόραση

Μπορεί να φας μέχρι και 288 θερμίδες παραπάνω, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης. Τρώγε καλύτερα στο τραπέζι και αντικατάστησε τη μία ώρα τηλεόραση με μια χαλαρή βόλτα. Και τα δύο μαζί θα σου γλιτώσουν 527 θερμίδες.

 Φάε Λιγότερα Ζυμαρικά 

Φάε Λιγότερα Ζυμαρικά

Ένα φλιτζάνι άβραστα ζυμαρικά περιέχει μόλις 220 θερμίδες. Όμως, οι συνηθισμένες μερίδες στα εστιατόρια είναι μέχρι και 480% μεγαλύτερες από τη μερίδα του ενός φλιτζανιού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Αυτό αντιστοιχεί σε 1.056 θερμίδες. Ακόμη κι αν φας 2 ολόκληρα φλιτζάνια νουντλς ολικής αλέσεως, θα γλιτώσεις και πάλι 616 θερμίδες.


Κάνε πιο «Αδύνατα» τα Κοκτέιλ 

Κάνε πιο «Αδύνατα» τα Κοκτέιλ

Τα σιρόπια, τα sour mix, οι χυμοί φρούτων με ζάχαρη και διάφορες κρέμες μετατρέπουν τα ποτά σε επιδόρπια: κάποια από αυτά μπορεί να ξεπερνούν τις 800 θερμίδες. Παράγγειλε ποτά αναμεμειγμένα με σόδα, τόνικ, χυμό κράνμπερι ή λίγο χυμό λεμόνι ή δοκίμασε «λευκά» ποτά όπως τζιν με πολύ πολύ πάγο. Έτσι, θα γλιτώσεις μέχρι και 600 θερμίδες.

 Πρόσεχε τα Κρυμμένα Έλαια 

Πρόσεχε τα Κρυμμένα Έλαια

Όταν τρως έξω, ζήτησε να σου φτιάξουν το φαγητό σε λίγο ζωμό αντί για λάδι ή παράγγειλε πιάτα στον ατμό: έτσι θα γλιτώσεις τις 150 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας λάδι. Επίσης, ζήτησε να μην προσθέσουν λάδι όταν ετοιμαστεί το φαγητό και θα γλιτώσεις ακόμη 50 θερμίδες για κάθε κουταλάκι του γλυκού.

 Περιόρισε τους Καλεσμένους για Φαγητό 

Περιόρισε τους Καλεσμένους για Φαγητό

«Όταν τρως με εφτά ή περισσότερα άτομα, μπορεί να καταναλώσεις έως και 96% περισσότερο φαγητό» υποστηρίζει ο Brian Wansink, Ph.D., στο βιβλίο του Mindless Eating. Αυτό σημαίνει ότι διπλασιάζεις το γεύμα σου! Δείπνησε με λιγότερους καλεσμένους για να γλιτώσεις 500 και πλέον θερμίδες.

 Πρόσεχε την Παγίδα των Υγιεινών Τροφών 

Πρόσεχε την Παγίδα των Υγιεινών Τροφών

Συνήθως αφηνόμαστε όταν το μενού είναι γεμάτο υγιεινές τροφές, υποτιμώντας τη θερμιδική τους αξία κατά 35% περίπου, όπως συμπεραίνεται σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο Cornell. Όταν έχεις ένα υγιεινό πιάτο μπροστά σου, είναι πιο πιθανό να παραγγείλεις ποτά, συνοδευτικά και επιδόρπια που έχουν έως και 131% περισσότερες θερμίδες. Απόφυγε τα εξτρά (ορεκτικά, γλυκά) για να γλιτώσεις πάνω από 500 θερμίδες.

Έλεγξε τις Μερίδες στο Πιάτο

Έλεγξε τις Μερίδες στο Πιάτο

Μπορεί η θερμιδική αξία μιας μερίδας τηγανητό ρύζι με γαρίδες να είναι 350, αλλά αυτό που θα σου σερβίρουν μπορεί να είναι στην ουσία 4 μερίδες. Μοιράσου το με τρεις φίλες και θα γλιτώσεις 1.050 θερμίδες.


Απλά Κόλπα για να Χορτάσεις (με Λιγότερα!) 

Απλά Κόλπα για να Χορτάσεις (με Λιγότερα!)

Για πρωινό Φάε 2 βραστά αβγά – θα νιώθεις πιο χορτασμένη και θα φας περίπου 416 λιγότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας.

Πριν το μεσημεριανό και το βραδινό Φάε ένα φλιτζάνι σούπα χωρίς αλάτι. Έτσι, θα τρως περίπου 134 λιγότερες θερμίδες σε κάθε γεύμα και θα γλιτώσεις συνολικά 684 θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας.

 Κόψε το Καθημερινό Smoothie 

Κόψε το Καθημερινό Smoothie

Ένα μεγάλο smoothie (850 ml) μπορεί να έχει πάνω από 800 θερμίδες και αυτό συσσωρεύεται όταν είναι το κλασικό σου πρωινό αρκετές φορές μες στην εβδομάδα. Αντί γι’ αυτό, προτίμησε ένα χορταστικό πρωινό με βρόμη και γιαούρτι και 1 φλιτζάνι σκέτο καφέ, χωρίς ζάχαρη. Θα γλιτώσεις 550 θερμίδες.

Πηγή :http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment