Sunday, November 4, 2012

4 αντιοξειδωτικές τροφές ζητούν αναβάθμιση!

Ο τρόπος με τον οποίο σερβίρεις τις πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές μπορούν είτε να συμπληρώσουν είτε να εξασθενήσουν τη θρεπτική αξία τους. Μεγιστοποίησε τα οφέλη των γευμάτων σου με αυτές τις λύσεις που σου προτείνει η Αναστασία Κόκκαλη, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Μπρόκολο 
Μπρόκολο

Υποβάθμιση: Η κατανάλωσή του όταν είναι ωμό. Τα κυτταρικά τοιχώματα του ωμού μπρόκολου εμποδίζουν την απορρόφηση των αντικαρκινικών χημικών ενώσεων.

Αναβάθμιση: Μαγείρεμα στον ατμό. Εναλλακτικά δοκίμασε φύτρα μπρόκολου που περιέχουν 100 φορές περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από το μπρόκολο.

Κολοκύθα 
 Κολοκύθα

Υποβάθμιση: Το βράσιμο, σε σύγκριση με το μαγείρεμα στον ατμό, μπορεί να εξαλείψει τα πολύτιμα καροτενοειδή που περιέχει η κολοκύθα.

Αναβάθμιση: Μαγείρεψέ τη στον ατμό και περίχυσέ τη με λίγο ελαιόλαδο. Η μικρή ποσότητα λιπαρών βοηθά στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών καροτενοειδών.


Σοκολάτα 
Σοκολάτα

Υποβάθμιση: Η ανάμειξη με γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να μειώσει την επίδραση των φλαβονοειδών του κακάο.

Αναβάθμιση: Προσθήκη ξηρών καρπών. Προτίμησε μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα, για την απαραίτητη δόση βιταμίνης Ε.

 Τσάι: 
Τσάι:

Υποβάθμιση: Προσθήκη γάλακτος. Οι πρωτεΐνες στο γάλα δεσμεύουν τα αντιοξειδωτικά στο τσάι, μειώνοντας την απορρόφησή τους.

Αναβάθμιση: Προσθήκη λεμονιού. Βοηθά τα αντιοξειδωτικά στο τσάι να επιβιώσουν στο γαστρεντερικό σύστημα και να αφομοιωθούν.

Πηγή : http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment