Sunday, November 4, 2012

Τα σνακ του λούνα πάρκ: πόσες θερμίδες κρύβουν;

Βγαίνεις με τον καλό σου ή με τα παιδιά σου στο λούνα παρκ! Φυσικά, σε τέτοια μέρη χαράς, σε περιμένουν στη γωνία χιλιάδες θερμίδες. Ποιό είναι λοιπόν το σνακ που θα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στη «γραμμή» σου;

Hot Dog το αμαρτωλό  

Hot Dog το αμαρτωλό

Είναι της μόδας και η τιμή του ξεκινά από τα 70 λεπτά μόλις. Κι όμως, δεν είναι αυτό που λέμε υγιεινή τροφή. Σίγουρα αποτελει ένα πλήρες γεύμα (και κρέας και ψωμί και κρεμμύδι) και θα σου κοστίσει 255 θερμίδες και 11 γραμμάρια λιπαρών!

 Το μαλλί γριάς 

Το μαλλί γριάς

Το λατρεύουν τα παιδιά κι εσύ φυσικά. Ανάλαφρο και γευστικό, δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά σκέτη ζάχαρη. Θα φορτωθείς 235 θερμίδες χωρίς να πάρεις κάποιο θρεπτικό συστατικό.
 

Καραμελωμένα μήλα! 

Καραμελωμένα μήλα!

Η γλυκιά σος καραμέλας που καλύπτει τα αγαπημένα σου μηλαράκια θα σου κοστίσει 357 ολόκληρες θερμίδες. Αν θέλεις το μήλο, κατανάλωσέ το σκέτο, με λίγη κανελίτσα.

 Πίτσα λέω και κλαίω! 

Πίτσα λέω και κλαίω!

Τι πιο εύκολο από το να παραδοθείς σε ένα κομμάτι πίτσα. Η πίτσα όμως, εύκολα τρώγεται αλλά δύσκολα θα φύγει από τα ψωμάκια σου. 250 θερμίδες θα σου κοστίσει 1 κομμάτι πίτσα μαργαρίτα κι αν βάλεις και μπέικον, οι δύο φέτες θα προσθέσουν 84 θερμίδες.



Μαλακό Pretzel 


Μαλακό Pretzel

Θα το βρεις συχνά σε λούνα παρκ. Το μαλακό πρέτζελ δείχνει αθώο αλλά η αλήθεια είναι πως φτάνει τις 483 θερμίδες, ίσο με 5 μεγάλες φέτες ψωμιού!



Και ποιά είναι η καλή επιλογή: 

Και ποιά είναι η καλή επιλογή:

Προτίμησε ένα καλαμπόκι με 113 θερμίδες ή ένα σουβλάκι καλαμάκι χοιρινό με 150 θερμίδες ή 10 πατατάκια με 110 θερμίδες.

Πηγή : http://www.shape.gr

 

No comments:

Post a Comment