Wednesday, November 7, 2012

7 εβδομάδες ως τις γιορτές! Η δίαιτα που θέλεις!

Μένουν περίπου 7 εβδομάδες ως τα Χριστούγεννα και οφείλεις να ξεκινήσεις σήμερα να τρως σωστά για να χωρέσεις στο μικρό μαύρο φόρεμα του ρεβεγιόν. Η βρετανική εφημερίδα Sun και οι Weight Watchers ετοίμασαν για εσένα ένα 7ημερο πλάνο διατροφής!

Η δίαιτα στηρίζεται σε πόντους (pro points plan) που συγκεντρώνεις με κάθε γεύμα μέσα στην ημέρα. Ο μέγιστος αριθμός πόντων που μπορείς να καταναλώνεις την ημέρα είναι 26, ενώ μέσα σε μια εβδομάδα θα χάσεις τουλάχιστον 1 κιλό.

Παίρνεις και ένα μπόνους 49 πόντων για να το μοιράσεις όπως θέλεις, είτε 7 παραπάνω πόντους καθημερινά, είτε σε κάποια μεγαλύτερα γεύματα.

Μην ξεχνάς:

- Για την καλή υγεία των οστών σου, μην ξεχνάς να καταναλώνεις μισό λίτρο αποβουτυρωμένου γαλάκτος. Χρεώνεσαι με 3 επιπλέον πόντους καθημερινά αλλά μπορείς να το προσθέσεις στον καφέ ή το τσάι σου.

-Μπορείς να αντικαταστήσεις τα φρούτα με άλλα, της αρεσκείας σου, φρέσκα ή κατεψυγμένα.

-Όσον αφορά τα ροφήματα, κατανάλωσε 6 ώς 8 ποτήρια καθημερινά από τα εξής: τσάι, νερό, γάλα, diet αναψυκτικά καφέ αλλά  μην ξεπεράσεις τα 4 ποτήρια ροφημάτων που περιέχουν καφεϊνη!

Πρωινά:

1. Γιαούρτι με μούρα - 3 πόντοι: ανακατεύεις φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα με 150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό και προσθέτεις 1 κουταλάκι (8 γραμμάρια μέλι.
2. Σάντουιτς με μπέικον – 5 πόντοι: παίρνεις δύο φέτες μαύρο ψωμί και τις περνάς από τη φρυγανιέρα. Προσθέτεις 2 κουταλάκια (10 γραμμάρια) τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών και 40 γραμμάρια ψητό μπέικον με τα λιγότερα δυνατά λιπαρά και 2 κουταλάκια (10 γραμμάρια) κέτσαπ.
3. Βρώμη με αχλάδια– 3 πόντοι:  φτιάξε ένα ψυλό με 30 γραμμάρια βρώμη και αποβουτυρωμένο γάλα (όσο θές απο το μισό λίτρο που σου επιτρέπεται καθημερινά. Ψιλόκοψε και πρόσθεσε αχλάδια και λίγη κανέλα.
4. Δημητριακά με βερύκκοκα- 4 πόντοι: Σερβίρεις 38 γραμμάρια δημητριακά με γάλα (από το ημερήσιο επιτρεπόμενο) και ψιλοκόβεις αποξηραμένα βερύκκοκα.
5. Τοστ με μανιτάρια – 4 πόντοι: ψήνεις τα μανιτάρια της αρεσκείας σου, προσθέτεις ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Προσθέτεις 55 γραμμάρια τυρί κότατζ και σερβίρεις σε σάντουις από δύο φέτες (40 γραμμάρια) μαύρου ψωμιού.
6. Αυγά ποσέ και φασόλια σε τοστ– 5 πόντοι: ψήνεις ένα αυγό ποσέ και το σερβίρεις με 105 γραμμάρια φασόλια και 1 φέτα μαύρο ψωμί.
7. Σμούθι από βρώμη και φρούτα - 3 πόντοι: βάζεις στο μπλέντερ φρούτα της αρεσκείας σου (μάνγκο ή μπανάνα) με 150 γραμμάρια γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και 15 γραμμάρια βρώμη. Πρόσθεσε αποβουτυρωμένο γάλα.

 Κυρίως πιάτο- Μεσημεριανά:

1. Ψητή Πατάτα με γαρίδες, βασιλικό και σος από λεμόνι και μαγιονέζα Light - 6 πόντοι: ψήνεις πατατούλες στο φούρνο (200 γραμμάρια) και από πάνω σκεπάζεις τις πατάτες με μείγμα από ψιλοκομμένες γαρίδες, χυμό από ένα λεμόνι, μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού. Σέρβιρε με σαλάτα. Κατανάλωσε κι  ένα αχλάδι ως επιδόρπιο. 
2. Τοστ αβοκάντο – 7 πόντοι: πολτοποιείς μισό αβοκάντο (78 γραμμάρια) με λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις πάνω σε δύο φετούλες μαύρο ψωμί (40 γραμμάρια). Μπορείς να τρίψεις λίγο φρέσκο σκόρδο πάνω στις φέτες ψωμιού. Κατανάλωσε ένα μήλο ως επιδόρπιο.
3. Κέικ ρυζιού με ζαμπόν και μαλακό τυρί - 4 πόντοι: πάνω σε 3 ρυζογκοφρέτες (21 γραμμάρια) τοποθετείς 30 γραμμάρια λεπτές φέτες ζαμπόν, 50 γραμμάρια μαλακό τυρί χαμηλών λιπαρών (κατίκι) και ψιλοκομμένες τομάτες. Σέρβιρε με φρέσκια φρουτοσαλάτα.
4. Σαλάτα με φέτα και αβοκάντο - 7 πόντοι: ανακατεύεις πράσινη σαλάτα με τοματίνια, αγγούρι, 40 γραμμάρια φέτα, τόνο σε νερό (80 γραμμάρια) 78 γραμμάρια αβοκάντο, μια κόκκινη πιπεριά και ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Περιχύνεις με ξίδι βαλσάμικο και τρως μερικές ρώγες σταφύλι ως επιδόρπιο.
5. Tονοσαλάτα με ρίζι – 6 πόντοι: μαγειρεύεις 40 γραμμάρια καστανό ρίζι και το ανακατεύεις με ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, κίτρινη πιπεριά, μερικά φύλλα από σπανάκι, τόνο (40 γραμμάρια) σε νερό, 1 κουταλάκι (5 ml) παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ως επιδόρπιο, καταναλώνεις ένα μήλο.
6. Τοστ με τυρί - 5 πόντοι: φτιάχνεις σε τοστ μια φέτα μαύρο ψωμί με ψιλοκομμένη ντομάτα (20 γραμμάρια) και 40 γραμμάρια τυρί χαμηλών λιπαρών. Ψήνεις για 2 λεπτά στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και καταναλώνεις με συνοδεία σαλάτας εποχής. Ως επιδόρπιο, τρως ένα μήλο.
7. Πιατέλα ορεκτικών– 5 πόντοι: βάζεις σε πιατέλα 2 φέρες ζαμπόν χαμηλών λιπαρών (17 γραμμάρια η κάθε μία, 10 ελιές (30 γραμμάρια), 30 γραμμάρια χούμους με μπαστουνάκια λαχανικών για να βουτάς.

 Βραδινό:
1. Σολομός με πατατούλες - 10 πόντοι: ψήνεις ένα φιλέτο σολομού (130 γραμμάτια) με φετούλες λεμονιού. Σερβίρεις με 150 γραμμάρια βραστές ή ψητές πατάτες (μπορείς να τις κάνεις πουρέ, πιέζοντάς τες με πιρούνι) και ανακατεύεις στις πατάτες, λίγο λάδι (5 ml), φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο και μερικά κομματάκια μπρόκολο. Το φρουτάκι σου μπορεί να είναι ένα τσαμπί σταφύλια. 
2. Μπέργκερ με τσιπς κολοκύθας: κόβεις μια κολοκύθα σε κομμάτια, περιχύνεις με 5 ml ηλιέλαιο και ψήνεις στο φούρνο. Ανακατεύεις 100 γραμμάρια άπαχο βοδινό κιμά, με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι και φρέσκα μυρωδικά. Φτιάχνεις ένα μπιφτέκι με αυτά και ψήνεις στο φούρνο. Σερβίρεις με τα πατατάκια κολοκύθας, με μια φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών, 1 κουταλάκι κέτσαπ, ματούλι, μια φέτα ντομάτα και 1 φέτα μαύρο ψωμί. Για επιδόρπιο απόλαυσε ένα προτοκάλι.
3. Λουκάνικα με φασόλια (4 μερίδες - 6 πόντοι: Μαγερεύεις φασολάκια με 5 ml ηλιέλαιο, σκόρδο, τζίντζερ, 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες, 30 γραμμάρια πελτέ ντομάτας, 1 κουταλίτσα σκόνη τσίλι. Ταυτόχρονα ψήνεις στο γκριλ λουκάνικα χαμηλών λιπαρών (39 γραμμάρια το καθένα). Αν θέλεις, συνοδεύεις το γεύμα, με 175 ml κόκκινο κρασί, που θα σε χρεώσει 4 πόντους επιπλέον.
4. Πουρές με λουκάνικο – 11 πόντοι: Ψήνεις και πολτοποιείς 200 γραμμάρια πατάτες με γάλα αποβουτυρωμένο μέχρι να πάρει τη μορφή μαλακού πουρέ. Σερβίρεις μαζί με ψητό λουκάνικο (39 γραμμάρια) χαμηλών λιπαρών και ως επιδόρπιο προτίμησε 80 γραμμάρια ψιλοκομμένα αχλάδια.
5. Κους κους με φέτα και πιπεριές - 7 πόντοι: μαγειρεύεις κους κους (40 γραμμάρια), ψήνεις λαχανικά με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και σερβίρεις το κους κους παρέα με 30 γραμμάρια φέτα χαμηλών λιπαρών και ψητή πιπεριά (την βάζεις στο φούρνο για 10 λεπτά, την ψιλοκόβεις και την προσθέτεις στο κους κους). Πορτοκάλι για το επιδόρπιο. 
6. Πουρές με Λαχανικά και κάρι - 7 πόντοι: ψήνεις στο φούρνο μια γλυκοπατάτα (150 γραμμάρια), την πιέζεις με πιρούνι για να γίνει πουρές, προσθέτεις κάρυ, ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κολοκυθάκι (πέρασέ τα πρώτα από το τηγάνι με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο) και λίγα ντοματίνια.
7. Ψητό κοτόπουλο - 11 πόντοι: ψήνεις 90 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος με 150 γραμμάρια πατάτες, καροτάκια και 125 γραμμάρια κρεμμύδια. Κάνεις την πατάτα πουρέ, ανακατεύεις το κρεμμύδι και τα καροτάκια και απολαμβάνεις. Μπορείς να ψήσεις λίγο ανανά στο φούρνο ως επιδόρπιο.

Πηγή : http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment