Tuesday, November 13, 2012

10 super τροφές για όμορφα μαλλιά & δέρμα

10 super τροφές για όμορφα μαλλιά & δέρμα
10 super τροφές για όμορφα μαλλιά & δέρμα
Το μυστικό για υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα βρίσκεται στη διατροφή σας! 

Μπρόκολο
Εκτός από καλή πηγή ασβεστίου, καλίου, φολικού οξέος και φυτικών ινών, το μπρόκολο αποτελεί θαυμάσια πηγή φυτοχημικών θρεπτικών συστατικών,  μίας ομάδας φυτικών ουσιών οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών, όπως στεφανιαία νόσος, διαβήτης και ορισμένες μορφές καρκίνου.Επίσης, είναι καλή πηγή βιταμινών Α και C.  

Σολομός
Ο σολομός –όχι ιχθυοτροφείου- είναι η καλύτερη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών, τα οποία διατηρούν το δέρμα σας εύκαμπτο και ενυδατωμένο. Επίσης περιέχει σελήνιο, μια ανόργανη ουσία η οποία προστατεύει το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο. Η βιταμίνη D που περιέχει διατηρεί τα οστά και τα δόντια δυνατά και υγιή. 
Σπανάκι
Το φυλλώδες αυτό λαχανικό είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες και αντιοξειδωτικά. Το σπανάκι περιέχει λουτεΐνη, η οποία ανήκει στα καροτονοειδή και δρα προστατευτικά για τα κύτταρα του δέρματος όσον αφορά στις επιβλαβείς συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Επίσης είναι καλή πηγή βιταμίνης B, C E αλλά και καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και λιπαρών ωμέγα-3. 

Στρείδια
Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν τα στρείδια είναι όντως αφροδισιακά, αλλά σίγουρα αποτελούν καλή πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος βοηθά στην ανανέωση και αναδόμηση του δέρματος. Ο ψευδάργυρος επίσης κρατά τα νύχια, τα μαλλιά και τα μάτια σας υγιή.    

Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι η καλύτερη πηγή λυκοπένιου, γνωστού αντιοξειδωτικού κατά της γήρανσης. Το λυκοπένιο απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό μας όταν η τομάτα είναι μαγειρεμένη. Επομένως συνοδέψτε τα μακαρόνια σας με κόκκινη από φρέσκια τομάτα σάλτσα και επωφεληθείτε. 

Καρύδια
Δε χρειάζεται να φάτε κούπες ολόκληρες από καρύδια για να γευτείτε τα οφέλη τους: απαλότερο δέρμα, πιο υγιή μαλλιά, πιο λαμπερά μάτια και δυνατότερα οστά. Πάρτε την καθημερινή σας δόση από τα θρεπτικά συστατικά του, όπως ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνη Ε τρώγοντας απλά μια χούφτα καρύδια ή ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα στη σαλάτα σας, στα ζυμαρικά ή το επιδόρπιο.  

Ακτινίδιο
Το ακτινίδιο είναι γεμάτο βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Αποκτήστε αψεγάδιαστο δέρμα και απομακρύνετε τις ρυτίδες, και ταυτόχρονα κρατήστε τα οστά και τα δόντια σας γερά. Επίσης οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες προστατεύουν από ασθένειες όπως καρκίνος και καρδιαγγειακές παθήσεις.   

Μαύρη σοκολάτα 
Η μαύρη σοκολάτα βοηθά το δέρμα να μένει ενυδατωμένο και προστατευμένο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και σε αντίθεση με την πεποίθηση που επικρατεί η σοκολάτα δεν προκαλεί ακμή. Προτιμήστε αυτές που περιέχουν κακάο από 60% και πάνω.   

Γιαούρτι
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά έχει περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά. Και το ασβέστιο είναι ευεργετικό για τα οστά, τα νύχια και τα δόντια. Προσθέστε στο γιαούρτι σας φρούτα ή δημητριακά και θα έχετε ένα υγιεινό και ολοκληρωμένο πρωινό ή απογευματινό.  

Γλυκοπατάτες
Πιο διαδεδομένο στις Η.Π.Α., η γλυκοπατάτα είναι μια super τροφή. Είναι πλούσια πηγή της αντιοξειδωτικής β-καροτίνης, η οποία προστατεύει το δέρμα μας από τη γήρανση. Επίσης είναι καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Β6, C και Ε, φολικού οξέος και καλίου.    
 

No comments:

Post a Comment