Saturday, November 10, 2012

Το μεγάλο φαγοπότι: Τι γίνεται μετά;

Το μεγάλο φαγοπότι: Τι γίνεται μετά;

Οδηγίες προς ναυτιλλόμενες για να αντιμετωπίσετε τις παρασπονδίες της προηγούμενης μέρας
Ακόμα και οι πιο προσεκτικές έχουν περάσει βραδιές σε πάρτι και εξόδους όπου έχουν καταπατήσει το αυστηρό, διατροφικό τους πρόγραμμα και έχουν επιτρέψει στον εαυτό τους να κάνει μία μικρή- ή μεγάλη παρασπονδία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε, από την επόμενη κιόλας μέρα να το «σώσετε», χωρίς να παραιτηθείτε και να αφήσετε τη δίαιτά σας να ξεφύγει τελείως. Πάρτε απόφαση ότι ό, τι έγινε ανήκει στο παρελθόν και ξαναμπείτε στον σωστό ρυθμό, με αυτά τα απλά, πέντε βήματα.

Βήμα 1ο: Η πραγματικότητα
Όσο φουσκωμένη και αν νιώθετε, οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα. Για να πάρετε ένα κιλό λίπους, χρειάζονται 3.500 παραπανίσιες θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι, μία βραδιά δεν μπορεί αν σας παχύνει, εκτός αν, αυτή την βραδιά, φάγατε έξι κομμάτια τούρτα και ήπιατε ένα μπουκάλι κρασί.

Βήμα 2ο: Μην ξεχνάτε το νερό
Το αλκοόλ έχει την τάση να αφυδατώνει τον οργανισμό, οπότε κανονίστε να πιείτε άφθονο νερό. 8 με 10 ποτήρια, την επόμενη ημέρα της κραιπάλης, θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό, και ειδικά από το νάτριο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών. Επιπλέον, το νερό βοηθάει στο αίσθημα του κορεσμού.

Βήμα 3ο: Καταναλώστε ισορροπημένα γεύματα
Το να μην φάτε, ή να φάτε ελάχιστα την επόμενη ημέρα μπορεί να στραφεί εναντίον σας, αφού ένα άδειο στομάχι επιβραδύνει τον μεταβολισμό και σας κάνει, στη συνέχεια, να πεινάσετε περισσότερο,. Η μέρα μετά την κραιπάλη είναι η καταλληλότερη για να γεμίσετε το στομάχι σας με υγιεινά φαγητά, αλλά και να σχεδιάσετε ένα υγιεινό μενού για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Αν έχετε χρόνο, ιδανικό θα ήταν να προετοιμάσετε μερικά γεύματα, ώστε, όταν γυρίζετε κουρασμένη από το γραφείο, να μην υποκύπτετε στη εύκολη λύση των delivery.

Βήμα 4ο: Βασιστείτε στις φυτικές ίνες
Η κατανάλωση των λάθος τροφών μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και δυσπεψία. Διατηρείστε την σωστή ισορροπία του πεπτικού σας συστήματος με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Βήμα 5ο: Επισκεφθείτε το γυμναστήριο
Αντί να προσπαθείτε να συνέλθετε ξαπλωμένη στον καναπέ σας, μπείτε σε τροχιά! Επισκεφθείτε το γυμναστήριο και κάντε αερόβιες ασκήσεις που θα σας κάνουν να ιδρώσετε καίγοντας θερμίδες και αποτοξινώνοντας τον οργανισμό σας.

Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment