Wednesday, November 7, 2012

5 υγιεινά γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε σε 10 λεπτά


5 υγιεινά γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε σε 10 λεπτάΈνας από τους κύριους λόγους που παχαίνουμε είναι οι λανθασμένες επιλογές στη διατροφή μας. Δεν μας παχαίνει η ποσότητα αλλά η ποιότητα του φαγητού. Είναι για παράδειγμα μεγάλο σφάλμα να τρώμε γρήγορα ή λίγα λεπτά πριν πέσουμε για ύπνο. Λόγω των γρήγορων ρυθμών ζωής, συχνά δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε και καταλήγουμε να τρώμε έτοιμα φαγητά αμφιβόλου ποιότητας. Αυτό κάνει κακό στην υγεία μας αλλά και στο μεταβολισμό μας γενικότερα. Σας προτείνουμε πέντε εύκολα μικρά και υγιεινά γεύματα που μπορείτε να μαγειρέψετε ξεκλέβοντας 10 λεπτά από την ημέρα σας.
 
1) Ομελέτα λαχανικών
(8 αυγά, 1 κουπα με ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 1 κουπα πιπεριές και 1 με μανιτάρια)
Η συνταγή είναι η κλασσική της ομελέτας. Αφού χτυπήσουμε τα αυγά καλά και προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι, τη ρίχνουμε σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά μέχρι να ψηθούν όλα μαζί. Ο συνδυασμός αυγών και λαχανικών περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, καθώς και ποιοτικές και εύκολα διασπώμενες από τον οργανισμό πρωτεΐνες
5 υγιεινά γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε σε 10 λεπτά2) Τορτίγια με φασόλια
(4 φύλα τορτίγιας ή 2 αραβικές πίτες, 2 κούπες φασόλια μεξικάνικα, τσένταρ με χαμηλά λιπαρά και 3κουτ.σούπας κόκκινη σάλτσα ντομάτας)
Πρόκειται για μεξικάνικη συνταγή. Εάν δεν βρείτε φύλο τορτίγιας μπορείτε να το αντικαταστήσετε από αραβική πίτα. Αντίστοιχα τα φασόλια αυτά υπάρχουν σε κονσέρβες στα σούπερ μάρκετ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε στην αραβική ή την τορτίγια τα υλικά και να λιώσετε το τσένταρ. Στο τέλος προσθέστε και τη σάλτσα για να έχετε ένα δροσιστικό πιάτο. Είναι πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
3) Σαλάτα με κοτόπουλο
(16 φύλλα μαρουλιού, μισό κιλό στήθος κοτόπουλου, καρότα, πράσο, 2κουτ. ντρέσινγκ σαλάτας με χαμ.λιπαρά)
Αφού κόψετε σε φέτες το στήθος σαν φιλέτο κοτόπουλο αναμείξτε με τα μαρουλόφυλλα και τα άλλα λαχανικά. Μια διαφορετική εκδοχή είναι να τυλίξετε ένα ένα τα φύλλα γεμίζοντάς τα με τα υπόλοιπα υλικά.
4) Σαλάτα με τόνο και σπανάκι
(1 κονσέρβα τόνος, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτα, όσο σπανάκι θέλετε, 3 φέτες ψωμί ολικής άλεσης)
Τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα μπολ αφού το πλύνετε. Υπολογίστε να είναι όσο χρειάζεστε για ένα γεύμα. Προσθέστε τον τόνο και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ψήστε για λίγο το ψωμί ώστε να γίνει τραγανό και προσθέστε το στο μπολ σαν κρουτόν.
5 υγιεινά γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε σε 10 λεπτά5) Γαρίδες με σάλτσα λεμονιού
(20 μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες, 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σκόρδο, 1κούπα λεμόνι)
Πρόκειται για ένα διαφορετικό πιάτο. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και με το που θα κάψει τσιγαρίστε το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε όλο το χυμό πάνω στις γαρίδες για να σιγοψηθούν μαζί. Είναι ξεχωριστό πιάτο, χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Πηγή : http://www.flowmagazine.gr

No comments:

Post a Comment